Meet Rinus // Conciërge // vmbo en mbo

Wie ben je en waarom heb je gekozen voor het onderwijs?

Mijn naam is Rinus Louwers, van origine kom ik uit de sportschool wereld. Ik ben eigenlijk per ongeluk in het onderwijs terechtgekomen. Het was dus niet een bewuste keuze maar ben blij dat het zo gelopen is want tot op de dag van vandaag, heb ik het nog steeds naar mijn zin.

Wat zie je aan kansenongelijkheid in het onderwijs?

Op papier heeft iedereen gelijke kansen in het onderwijs in Nederland, de werkelijkheid is vaak een stuk weerbarstiger. Zo hebben veel kinderen best wel veel problematiek. Dat kan ze behoorlijk in de weg zitten. Daarnaast is de maatschappij ook veeleisend, heeft sociale media zeker nadelen en merk ik dat de leerlingen stress ervaren.

Wat zou kansengelijkheid in het onderwijs kunnen bevorderen?

Er wordt al veel gedaan om kansengelijkheid in het onderwijs te bevorderen en dat is natuurlijk geweldig. Wat ik belangrijk vind is: Luister naar het kind, luister heel goed.

Wat zou je je jongere zelf willen meegeven?

Geneer je niet, vraag hulp als je het denkt nodig te hebben.

“Als je geen pech hebt, heb je al mazzel genoeg” – Jaap van Praag