Meet Maarten // Docent printen en nabewerking // mbo

Wie ben je en waarom heb je gekozen voor het onderwijs?

 Ik ben Maarten Kuin en ben sinds 2 jaar docent printen en nabewerking.

Ik heb ruim 36 jaar gewerkt in de grafische sector. Ben als vormgever gestart en verdergegaan als lithograaf en later als DTP-er. Ik heb alle facetten binnen de grafische sector doorlopen, dus ben zeer all-round geworden.

Natuurlijk heb ik voor het onderwijs gekozen, omdat er niks mooier is dan je opgedane kennis te delen met studenten die nog alles moeten leren. Dat ik van alle vakken wat afweet, maakt het lesgeven voor mij nog leuker. Ik kan alle onderdelen behandelen om mijn einddoel te halen en dat is het enthousiasmeren van de studenten voor dit mooie vak.

 Wat zie je aan kansenongelijkheid in het onderwijs?

 Iedereen zou gelijke kansen moeten hebben, maar dat is in de praktijk niet altijd haalbaar. Ieder persoon is anders en het is daarom moeilijk om doelstellingen te behalen binnen het onderwijs. Communicatie en goede samenwerking zijn daarin hele belangrijke elementen. Door elke persoon passende aandacht te geven, zal hij of zij meer zich op zijn plek voelen.

 Wat zou kansengelijkheid in het onderwijs kunnen bevorderen?

 Duidelijkheid voor de studenten met een docent voor de klas die verstand heeft van zaken en ook de groep goed kan aanvoelen.

 Wat zou je je jongere zelf willen meegeven?

 Stilstaan is achteruitgaan. Volg je hart en met goede inzet kom je altijd tot je einddoel.