Meet Anneke // Managementassistente // vmbo

Wie ben je en waarom heb je gekozen voor het onderwijs?

 Ik ben Anneke en ik ben werkzaam als managementassistente op een vmbo- en mbo-school. Ik heb niet bewust voor het onderwijs gekozen destijds, maar het kwam op mijn pad inmiddels 21 jaar geleden. Maar ik ben heel blij met mijn baan, afwisselende werkzaamheden, ontspannen werksfeer en de inzet en betrokkenheid van docenten waar ik mee werk is fantastisch.

 Wat zie je aan kansenongelijkheid in het onderwijs?

 Bij de intake van leerlingen is het soms al zichtbaar, denk aan de adviezen van basisscholen.

Wat zou kansengelijkheid in het onderwijs kunnen bevorderen?

 Investeren in goede docenten, het gehele team hierbij betrekken d.m.v. overleggen en het voeren van goede gesprekken.

 Wat zou je je jongere zelf willen meegeven?

 Follow your dream!