Meet Demie // Docent Lichamelijke Opvoeding // vmbo

Wie ben je en waarom heb je gekozen voor het onderwijs?

 Ik ben Demie en geef Lichamelijke Opvoeding op het vmbo. Ik heb voor het onderwijs gekozen omdat ik graag een bijdrage wil leveren aan de ontwikkeling en vorming van, met name, vmbo-leerlingen. Met deze categorie leerlingen voel ik mij het meest verbonden.

Wat zie je aan kansenongelijkheid in het onderwijs?

 De kloof tussen kinderen van laagopgeleide ouders en hoogopgeleide ouders wordt steeds groter. Door de hoogopgeleide ouders wordt er meer geld ingepompt om, indien nodig, achterstanden weg te werken dan bij de laagopgeleide ouders.

Wat zou kansengelijkheid in het onderwijs kunnen bevorderen?

 Een goede docent voor de klas voor onderwijs op maat in kleine groepen. En een intensieve samenwerking tussen schoolleiding en het docententeam om het onderwijs constant  te verbeteren.

Wat zou je je jongere zelf willen meegeven?

 Ontdek je talent en ga hiermee aan de slag.